Voorbereidingen NBK 2018

Home/Nieuws/Voorbereidingen NBK 2018
  • Optreden vliegbasis Leeuwarden

Voorbereidingen NBK 2018

Na een bijzonder optreden op de vliegbasis in Leeuwarden en het begeleiden van de Staldienst in Zweins, gaan we nu volop aan de slag met de voorbereidingen voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen! 

Bijzonder optreden vliegbasis Leeuwarden
Een bijzonder optreden voor een aantal leden van Halleluja en CMH op vrijdag 14 september. Deze middag werd op Vliegbasis Leeuwarden een ceremonie gehouden ter ere van de heroprichting van 306 squadron. Onder leiding van Ido Gerard Kempenaar mochten we een aantal traditionele stukken volgens protocol ten gehore brengen. De ceremonie werd afgesloten met een ‘fly-by’ van drie F16’s en een apache. Een hele bijzondere ervaring!

Staldienst Zweins
Zondag 16 september verzorgde Brassband Halleluja de muzikale omlijsting tijdens de jaarlijkse Staldienst bij de familie Fokkema in Zweins. Het preekgestoelte had plaatsgemaakt voor een aantal schapen tussen de strobalen. Dit paste mooi bij de lezingen uit de bijbel en de preek.

Nederlandse Brassband Kampioenschappen
Vrijdag 26 oktober doen wij mee aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) in TivoliVredenburg in Utrecht. In de 4e divisie spelen wij het verplichte werk Second Suite in F. De komende repetities staan dan ook volledig in het teken van dit werk. In 2019 hopen wij door te stromen naar de 3e divisie.

Studieweekend & try-out
Ter voorbereiding op het NBK gaan wij ook dit jaar op studieweekend. In het weekend van 6 en 7 oktober zijn de Hallelujanen te vinden in Kollumerpomp. Zaterdag 13 oktober doen we mee aan de try-out in De Skâns in Gorredijk, georganiseerd door de Spijkerpakkenband. In totaal doen er maar liefst 10 bands mee. Wij betreden om 20.05 uur het podium. De try-out begint om 18.00 uur en de entree is gratis. Een unieke kans om alvast de diverse uitvoeringen te beluisteren.

Muzikanten gezocht
Wil jij spelen bij één van de leukste en gezelligste brassbands van Friesland? Dat kan! We zijn vooral op zoek naar muzikanten die ons versterken op bas, trombone en cornet. Bespeel je een ander instrument? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom! Kom een keer langs tijdens een repetitie op een dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in Nij Statelân Menaam.

Agenda

  • Zaterdag 6 en zondag 7 oktober – Studieweekend Kollumerpomp
  • Zaterdag 13 oktober – Try-out Gorredijk
  • Vrijdag 26 oktober – NBK Utrecht

De meest actuele agenda vind je hier!

Categories: Nieuws|0 Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.