Terugblik seizoen 2018/2019

Home/Nieuws/Terugblik seizoen 2018/2019

Terugblik seizoen 2018/2019

We kijken terug op een fantastisch seizoen! In oktober 2018 werden we voor de 4de keer Nederlands Kampioen in de 4de divisie tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Ook gaven we meerdere optredens in Menaam rondom kerst. Tijdens het Lenteconcert in maart hebben we jubilarissen Wilma Kempenaar-Okkema (25 jaar) en Oane Bakker (50 jaar) in het zonnetje gezet. Daarnaast natuurlijk nog ons succes op Schiermonnikoog. We willen jullie bedanken voor de komst naar onze optredens en steun tijdens diverse acties!

EERSTE OP FESTIVAL SCHIERMONNIKOOG
Zaterdag 25 mei hebben we met ons debuut in de 3de divisie op het muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog de eerste prijs gewonnen! Hier brachten wij Toccata Festiva van Jan van der Roost ten gehore. Juryleden Durk Lautenbach en Rob Goorhuis beloonden ons optreden met maar liefst 89 punten waarmee wij de eerste prijs in de wacht sleepten. De Leeuwarder Courant schreef: “Halleluja Menaam debuteert met winst op Schiermonnikoog – Brassband Halleluja baarde opzien tijdens het 62ste muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog. Als debutant in de derde afdeling pakte het koperorkest van Ido Gerard Kempenaar meteen de winst en de op één na hoogste dagscore. De Nederlands kampioen vierde divisie had zelfs twee weken geleden de Belg Jan van der Roost naar Menaam laten komen om te repeteren op zijn Toccata Festiva.”

AFSLUITING SEIZOEN
Dinsdag 2 juli gaven we ons slotconcert in de binnentuin van Nij Statelân. We trakteerden de bewoners op een avond vol Hollandse hits. Dinsdag 9 juli sluiten we met alle Hallelujanen dit mooie seizoen af en gaan we genieten van onze welverdiende vakantie.

SEIZOEN 2019/2020
Na de zomervakantie gaan we aan de slag met het verplichte werk voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2019. Dit jaar doen we voor het eerst mee in de 3de divisie. Daarover lees je meer na de zomervakantie.

AGENDA

  • Dinsdag 9 juli – Slotavond
  • Dinsdag 27 augustus – Eerste repetitie seizoen 2019/2020
  • Zaterdag 21 & zondag 22 september – Studieweekend in Kollumerpomp
  • Zaterdag 19 oktober – Try-out in De Skâns Gorredijk
  • Vrijdag 25 oktober – Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht
Categories: Nieuws|0 Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.