Start seizoen 2019/2020

Home/Nieuws/Start seizoen 2019/2020

Start seizoen 2019/2020

STRAATFESTIVAL
Het nieuwe muziekseizoen trappen we af met het Straatfestival op zaterdagmiddag 14 september. Ook de Hallelujanen zijn te vinden langs de route door de dorpskern van Menaam. We spelen vrolijke, bekende nummers en ook bij ons is een puzzelstuk te verdienen. Als festival loper kun je namelijk een prijs winnen door de puzzel op te lossen. Dit alles om geld in te zamelen voor het MFA. Doe jij ook mee?

VOORBEREIDINGEN NBK: NIEUWKOMER IN DERDE DIVISIE
De komende periode staat helemaal in het teken van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK). Dit jaar doen we voor het eerst mee in de derde divisie. In deze divisie strijden dit jaar acht bands om de felbegeerde titel.

Net als voorgaande jaren worden er tijdens de 39ste editie van de NBK sectie- en solistenprijzen uitgereikt. De slagwerksectie gaat in de derde divisie voor de sectieprijs in A Buoy van Stan Nieuwenhuis.

Deze nieuwe compositie is speciaal in opdracht van de NBK voor deze editie geschreven. De betekenis van A Buoy is letterlijk een baken. De compositie-opdracht van de NBK kent als inspiratiebron zijn zoon Rover, aan wie het stuk ook is opgedragen. Een baken symboliseert het positieve en optimisme dat altijd boven komt drijven.

In juli waren een aantal Hallelujanen aanwezig bij een workshop van de componist. Stan Nieuwenhuis vertelde over zijn verplichte werk. Dirigenten zijn volgens de componist vrij om de verschillende stijlen in het werk zelf te interpreteren, zolang ze die maar consequent doorvoeren. Een leerzame middag en een mooie uitdaging voor de komende weken!

AGENDA

  • Zaterdag 14 september – Straatfestival Menaam
  • Zaterdag 21 & zondag 22 september – Studieweekend in Kollumerpomp
  • Zaterdag 19 oktober – Try-out in De Sk├óns Gorredijk
  • Vrijdag 25 oktober – Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht

Categories: Nieuws|0 Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.