Dirigent Nynke Jaarsma

Home/Over Halleluja/Dirigent Nynke Jaarsma

Op 10 februari 2024 heeft dirigent Nynke Jaarsma het stokje overgedragen gekregen van oud-dirigent Ido Gerard Kempenaar. Nynke Jaarsma (Makkum, 1968) studeerde hobo aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar ze in het jaar 1992 afstudeerde. Sindsdien is Nynke op verschillende vlakken actief in de muzikale sector. 

Dirigent
Op haar 21ste ging Nynke het jeugdorkest van de lokale harmonie ‘Hallelujah’ in Makkum dirigeren. Zes jaar later schoof ze door naar het A-orkest waar ze nu al ruim 25 jaar dirigent van is. Verder is Nynke actief geweest als dirigent bij het Salonorkest Sinnema en Amusementsorkest Andante. 

Docent & musicus
Naast het dirigentschap bij Hallelujah Makkum is Nynke als muziekdocent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en Kunstencentrum Atrium in Sneek. Ook schrijft ze columns voor het Friesch Dagblad. De laatste tijd is ze weer volop actief als uitvoerend musicus op hobo. Verder maakt ze hoborieten, geeft ze privéles, arrangeert ze en bedenkt ze lesmethodes. Zo is ze medeauteur van de blazersmethode Horen, Lezen en Spelen.