Over Halleluja

Home/Over Halleluja

Eén van de oudste brassbands in Nederland
Muziekvereniging Halleluja werd opgericht op 8 november 1892. Hiermee is Halleluja één van de oudste muziekverenigingen in Friesland en Nederland. Het begon allemaal met het opsturen van 8 instrumenten uit Amsterdam. Ook de handleidingen werden meegestuurd, waardoor de beginnende muzikanten ‘inlichtingen kunnen bekomen over de wijze van bespeling’.

Van fanfare naar brassband
Oorspronkelijk was Halleluja een fanfare, maar in 1966 werd gekozen voor een nieuwe opzet en ging de verenging verder als brassband.

Muzikaliteit & plezier
Muzikaliteit en plezier staan altijd voorop binnen onze vereniging. Tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen van 2008, 2009, 2012 en 2018 zijn wij kampioen geworden in de 4e divisie. Ons optreden werd in 2015 beloond met een 2de plaats.

Met het Concertconcours in 2016 behaalden we een 1ste prijs met 87,08 punten en recht op promotie. Ook waren we concourswinnaar met het hoogste puntengemiddelde over de gehele dag.

In Menaam geven we regelmatig mooie concerten. Zoals het concert ter ere van ons 125-jarig jubileum, de Menamer Maestro’s en het Galaconcert met internationale topsolist Harmen Vanhoorne.