Nederlands Kampioen 2018

Home/Nieuws/Nederlands Kampioen 2018

Nederlands Kampioen 2018

Vrijdag 26 oktober was het dan eindelijk zover: de Nederlandse Brassband Kampioenschappen! Als 6de van de 9 bands mochten wij het podium van TivoliVredenburg in Utrecht betreden. In de 4de divisie speelden we ‘Second Suite in F Major’ van Gustav Holst.

Tijdens de spannende prijsuitreiking werden we uitgeroepen tot Nederlands Kampioen. Volgens de pers wisten we met 93 punten maximaal rendement te halen uit het verplichte werk.

Dirigent Ido Gerard Kempenaar: “Ik was volgens mij de enige die in het tweede van de vier delen pianissimo speelde. Het komt dan minder spectaculair over, maar het staat er gewoon.” Het geheim? Veel stuwing en spanning in de melodielijnen, terwijl de beheersing toch overeind bleef.

Bedankt voor alle support en felicitaties, wij hebben een fantastische tijd gehad!

Kerst vol koper
Zondagmiddag 16 december organiseren wij een sfeervol Kerstconcert in het restaurant van Nij Statelân in Menaam. Meerdere kerstklassiekers én nieuwe nummers staan op het programma. Iedereen is van harte welkom! Vanaf 15.00 uur staan de koffie en thee klaar. Het concert begint om 15.30 uur. De entree is gratis.

Ook begeleiden wij op 23 december de Vesperdienst in de PKN Menaam.

Blik op 2019
In 2019 staan er al een aantal mooie activiteiten op het programma. Zondag 10 maart organiseren wij ons jaarlijkse Lenteconcert. Zaterdag 25 mei treden we op tijdens het festival op Schiermonnikoog. En 15 juni betreden wij het podium in Surhuisterveen tijdens Surventobrass, een unieke combinatie van muziek en entertainment. Genoeg om naar uit te kijken!

Voor nu wensen we iedereen alvast prettige feestdagen en een 2019 vol muziek!

Agenda

  • Zondag 16 december – Kerstconcert Nij Statelân
  • Zondag 23 december – Begeleiding Vesperdienst PKN Menaam
  • Zondag 10 maart – Lenteconcert
Categories: Nieuws|0 Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.