Brassband Halleluja Menaam viert 125-jarig jubileum

Home/Nieuws/Brassband Halleluja Menaam viert 125-jarig jubileum
 • 25 jaar Brassband Halleluja Menaam

Brassband Halleluja Menaam viert 125-jarig jubileum

Groots Jubileumconcert met Gerrit Breteler op zaterdag 4 november

UPDATE vrijdag 3 november – Er zijn zaterdag vanaf 19:00 uur nog kaarten verkrijgbaar aan de kassa. Vooraf reserveren is niet meer mogelijk. Vol is vol!

Brassband Halleluja uit Menaam viert dit jaar haar 125-jarig jubileum. Ter ere hiervan wordt er op zaterdag 4 november een groots Jubileumconcert georganiseerd. Zanger Gerrit Breteler verleent zijn medewerking aan dit unieke concert. 

Samen met Gerrit Breteler en Peter van der Zwaag

Muzikale en artistieke duizendpoot Gerrit Breteler uit Nes komt naar Menaam, met pianist Peter van der Zwaag. Zij brengen onder meer liedjes van het nieuwe album van Breteler, die met ‘Lit ús dêrom drinke’ al jaren hoog in de Fryske Top 100 genoteerd staat.

Gerrit Breteler heeft zijn inspiratie gevonden op het Friese platteland. Hij heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenaar. Naast schilder- en beeldende kunst uit hij zich in muziek, zang, gedichten en het schrijven van toneelstukken.

Gerrit Breteler en zijn pianist treden zowel voor als na de pauze op. Ook brengen Gerrit Breteler en Brassband Halleluja samen een aantal stukken ten gehore.

Gevarieerd programma van hoog niveau

De brassband, onder leiding van dirigent Ido Gerard Kempenaar, zet tijdens het Jubileumconcert een gevarieerd programma van hoog niveau neer. Als vierde divisie band hebben we de lat voor dit concert hoog gelegd met een aantal werken uit de derde én tweede divisie. Een combinatie van klassieke werken, koraalmatige composities, solo’s, een aantal grote werken en het lichtere genre zorgen voor een verrassend en gevarieerd concert.

Daarnaast begeleiden we op zondag 5 november om 9.30 uur de Jubileumdienst in de PKN Menaam. Met de optredens in het Jubileumweekend hebben we de primeur in de volledig gerenoveerde kerk.

Eén van de oudste brassbands in Nederland

Halleluja werd opgericht op 8 november 1892. Hiermee is Halleluja is één van de oudste muziekverenigingen in Friesland en Nederland.

Het begon allemaal met het opsturen van 8 instrumenten uit Amsterdam. Ook de handleidingen werden meegestuurd, waarmee de beginnende muzikanten ‘inlichtingen konden bekomen over de wijze van bespeling’.

Als brassband blijft Halleluja zich continu ontwikkelen. Plezier en muzikale kwaliteit staan hierbij altijd voorop.

Successen

Tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen van 2008, 2009 en 2012 werden we kampioen in de vierde divisie. Het optreden werd in 2015 beloond met een tweede plaats.

Met het Concertconcours in 2016 behaalden we een eerste prijs met 87,08 punten en recht op promotie. We werden met het hoogste puntenaantal van die dag ook concourswinnaar.

Kaartverkoop

Brassband Halleluja verwelkomt jullie graag tijdens het Jubileumconcert in de PKN Menaam op zaterdag 4 november. Kaarten zijn vanaf 19.00 uur bij de ingang van de kerk verkrijgbaar. Kom op tijd, want vol is vol!

Alle informatie op een rij

 • Zaterdag 4 november
 • Inloop vanaf 19.00 uur
 • Aanvang om 19.30 uur
 • Entree €7,50, donateurs €5 en kinderen tot 12 jaar gratis
 • PKN Menaam, Skilpaed 2
 • Muzikale leiding: Ido Gerard Kempenaar
Categories: Nieuws|2 Comments

2 Reacties

 1. Anneke van Wieten 17 september 2017 at 17:24 - Reply

  Kun je ook serveren…

 2. Grietje Bakker 17 september 2017 at 18:40 - Reply

  Hallo Anneke, bedankt voor je reactie en belangstelling! Kaarten reserveren kan door een e-mail te sturen naar halleluja125jaar@hotmail.com. Graag tot zaterdag 4 november!

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.