Feestelijk Jubileumweekend

Home/Nieuws/Feestelijk Jubileumweekend

Feestelijk Jubileumweekend

125 jaar Brassband Halleluja was één groot feest! In een uitverkochte kerk hebben we een fantastisch Jubileumconcert gegeven, samen met zanger Gerrit Breteler en pianist Peter van der Zwaag. Ook de Van Wad Tot Stad schreef over een schitterend Jubileumconcert.

Jubilarissen

Tijdens deze bijzondere avond mochten we ook een aantal jubilarissen feliciteren. Arjen Wassenaar, Willeke Steendam-Dikland, Daniël Steendam en Frans Kingma ontvingen een zilveren speldje voor hun 25-jarig jubileum. Jan Stok en Joris Boomsma kregen goud opgespeld voor 40 muzikale jaren. De 60-jarige muzikale carrière van Annie Baarda werd beloond met een gouden speldje met smaragd.

Dirigent Ido Gerard Kempenaar kreeg voor zijn inzet van de afgelopen 10 jaar een bronzen onderscheiding.

Piet Boomsma is al onderscheiden met alle versierselen die we konden bedenken binnen de muzikale wereld. Toch hebben we Piet nog een keer naar voren gehaald. Een lid die al 68 jaar actief is in de muziek is heel speciaal. Het bestuur en de leden van de brassband hebben unaniem besloten om Piet Boomsma, wegens zijn lange staat van dienst, te benoemen tot erelid van Brassband Halleluja!

Jubileumdienst

Zondagochtend mochten we de Jubileumdienst begeleiden die ook in het teken stond van onze verjaardag én de verbouwde kerk. We willen iedereen nogmaals bedanken voor het bijzondere Jubileumweekend!

Kerst vol koper

Na het Jubileumweekend stond de kerstmuziek al op de lessenaar. Op 24 december begeleiden we de Kerstnachtdienst in Menaam. Eerste Kerstdag verlenen wij ook onze medewerking aan de kerkdienst in de PKN te Menaam.

Toeterbearen update

Jeugdorkest de Toeterbearen doet op zaterdag 9 december mee aan het Jeugdorkestenfestival van de Federatie Muziekverenigingen Menameradiel. Het festival begint om 15.30 uur. Met een aantal nieuwe leden gaan de Toeterbearen het podium betreden in de Molewjuk in Bitgummole.

Ter voorbereiding op dit festival gaven ze een mini try-out concert op 19 november in Nij Statelân. Hoofdmoot van het programma was een sprookje. Geschreven en verteld door dirigent Johan Postma. Alle leden hadden hierin een rol en hun karakters werden vertaald in de muziek die ze speelden.

Agenda

  • Zaterdag 9 december – Jeugdorkestenfestival in Bitgummole
  • Zondag 24 december – Begeleiding Kerstnachtdienst in PKN Menaam
  • Maandag 25 december – Begeleiding kerkdienst Eerste Kerstdag in PKN Menaam
Categories: Nieuws|0 Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.