Duoconcert Halleluja(h)

Home/Nieuws/Duoconcert Halleluja(h)

Duoconcert Halleluja(h)

Harmonie Hallelujah Makkum en Brassband Halleluja Menaam organiseren met medewerking van zangeres Ineke Dijkstra op zondag 2 juni een Duoconcert in Makkum! Beide orkesten staan onder leiding van Nynke Jaarsma.

Over Hallelujah Makkum
Christelijke Muziekvereniging Hallelujah Makkum werd op 1 oktober 1894 opgericht. Tot 1971 is Hallelujah een fanfarekorps geweest, hierna is men overgegaan op een harmoniebezetting.
Naar aanleiding van het 125 jarig jubileum werd de vereniging in 2020, uit handen van de burgemeester van Súdwest-Fryslân onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.
De vereniging bestaat momenteel uit een drumband-lyrakops, jeugdorkest en een harmonieorkest. Het jeugdorkest en het harmonieorkest staan onder leiding van dirigent Nynke Jaarsma.
Nynke Jaarsma studeerde hobo aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na haar studie keerde ze terug in haar geboortedorp Makkum waar ze als hoboïst bij Hallelujah de draad weer oppakte. Op haar 21e ging ze het jeugdorkest dirigeren. Zes jaar later nam ze ook het stokje als dirigent van het harmonieorkest over. Ze beleefde recent hiermee haar zilveren jubileum. Sinds februari 2024 staat Brassband Halleluja uit Menaam ook onder leiding van Nynke Jaarsma.

Over Brassband Halleluja Menaam
Muziekvereniging Halleluja werd opgericht op 8 november 1892. Hiermee is Halleluja één van de oudste muziekverenigingen in Friesland en Nederland. Oorspronkelijk was Halleluja een fanfare, maar in 1966 werd gekozen voor een nieuwe opzet en ging de verenging verder als brassband.
Muzikaliteit en plezier staan altijd voorop binnen onze vereniging. Tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen van 2008, 2009, 2012 en 2018 zijn wij kampioen geworden in de 4e divisie. Met het Concertconcours in 2016 behaalden we een 1ste prijs met 87,08 punten en recht op promotie. Ook waren we concourswinnaar met het hoogste puntengemiddelde over de gehele dag.
In Menaam geven we regelmatig mooie concerten. Zoals het concert ter ere van ons 130-jarig jubileum met sopraan Melissa van Voorst, ons jaarlijks terugkerende Lenteconcert en muziekrondes door het dorp. Verder begeleiden we regelmatig kerkdiensten en ook tijdens de dorpsfeesten ontbreken we uiteraard niet.

Alle informatie op een rij
Zondag 2 juni
Aanvang 15:30u | Inloop 15:00u
Van Doniakerk te Makkum
Gratis entree!

Categories: Nieuws|0 Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.